iServer מקבוצת InterSpace, 073-222-4444  
  www.
מחשוב ענן
שרתים - מחשוב ענן, שרת יעודי, שרתי VPS
הידעת על שרת יעודי
 
iServer מספקת שירותי, אחסון שרתים , שרתים וירטואליים (VPS) היחידה בישראל עם תשתית חוות שרתים ותקשורת בבעלותה

אחסון שרתים לינוקס
אחסון שרתים Linux


אחסון שרתים ווינדוס
אחסון שרתים Windows

מצגת אינטרספייס
מצגת אינטרספייס חוות שרתים

אחסון שרתים

בחירת שרתי אחסון עבור אתר אינטרנט


התפתחות שוק האינטרנט ומערכות ההפעלה השונות יצרו מגוון רחב של פתרונות אחסון אתרים, על גבי שרתי אחסון מסוגים שונים. מרבית חברות איחסון אתרים מציעות כיום שרתים משני סוגים עיקריים – שרתים המריצים תוכנת שרת מסוג לינוקס או שרתים המריצים תוכנת חלונות (Windows Microsoft).

בעלי אתרים רבים אינם מכירים את ההבדלים ומטבע הדברים – מתקשים להגדיר או לבחור בסוג שרת אחסון המתאים להם. במאמר זה ננסה לציין את ההבדלים, תוך הדגשת היתרונות והחסרונות של כל סוג, על מנת להקל על הבחירה.

אחסון שרתים

מהו שרת אינטרנט ?

כל אתר אינטרנט צריך שתהיה לו כתובת אינטרנט, כלומר כתובת URL, המתחילה בביטוי http://..., שבעזרתה גולש יכול להגיע אליו. אתר אינטרנט ללא כתובת URL הוא בלתי נגיש. בכדי שלאתר האינטרנט תהיה כתובת, עליו להיות מאוחסן במקום נגיש לאינטרנט. מי שאחראי על ההגדרות האלו היא חברת האחסון שעל שרתיה מתארח אתר האינטרנט.

בעוד תוכנם של מחשבים פרטיים אינו נגיש לכל גולש באינטרנט, שרת הוא מחשב עליו מותקנת תוכנה שנקראת תוכנת שרת, והיא מאפשרת למחשבים אחרים לגשת אל הכתובת הרשמית של השרת ולצפות בקבצים הנמצאים עליו. בתוך שרת אינטרנט, כל "אזור" מאחסן אתר אינטרנט שונה, בעל כתובת שונה, באופן ששרת אינטרנט בודד יכול להכיל מאות ואף אלפי אתרים.

שרת אינטרנט אמור להיות בעל תכונות מסויימות – עליו להיות בעל נפח איחסון גדול, עליו להיות בעל נגישות תקשורת בפס רחב, נכנס ויוצא מהשרת (Bandwidth), להיות כח עיבוד חזק מספיק, כדי לעבד בקשות רבות מגולשים רבים, המבקשים לראות דפים שונים שמאוחסנים עליו בו זמנית.

נוסף על כל אלו, שרת איחסון באינטרנט צריך להיות זמין 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע, ובעל עמידות רבה.

איך עובדים שרתי אחסון ?

תהליך הגלישה של גולש לאתר אינטרנט, שאמור לקחת שניות ואפילו חלקי שניות בודד מתחלק לכמה תהליכים, המתרחשים במהירות ומייצרים את חווית הגלישה אל אתר האינטרנט:

  • הגולשים פונים לשרת, בעזרת הקשת כתובת URL של אתר שמאוחסן בו.
  • דרך כתובת ה - URL מגיעה בקשה לשרת להציג או לשלוח בחזרה אל מחשבו של הגולש ממנו הגיעה הפניה, את פרטי העמוד המקושר לכתובת ה - URL שהוקשה.
  • דפדפן האינטרנט של הגולש כעת מקבל מהשרת את כל פרטי העמוד שהגולש מבקש לראות, ומציג את עמוד האינטרנט לגולש.
  • בעת גלישה לאתר נטען כל האתר למחשבו של הגולש, גם אם חלקים ממנו (באנרים) מאוחסנים או מפנים לשרתי אינטרנט שונים.

תפקידם של שרתי אחסון - קוד צד שרת

לעיתים לשרת יש תפקיד בהצגת עמודי אינטרנט, כאשר ישנה פקודה שצריכה להתבצע בטרם יישלח הקובץ לדפדפן של הגולש. דוגמאות נפוצות לקודים כאלה הם הצגת נתונים ממאגר נתונים באתר. פקודות כאלה, שמתבצעות בטרם נשלח דף האינטרנט לדפדפנו של הגולש, נקראות "פקודות צד שרת".

שתי השפות הנפוצות והחזקות לפקודות כאלו הן PHP ו – ASP. האפשרות של השרת להריץ שפות צד שרת היא לרוב הסיבה העיקרית לבחירה בשירותי שרת כזה או אחר.

שרת ווינדוס או שרת חלונות

שרת חלונות הינו שרת, המריץ תוכנת שרת מבית Microsoft. אתרי האינטרנט שיאוחסנו עליו משתמשים על פי רוב בשפת צד שרת מסוג ASP או בשפת dot Net. מסד הנתוניםהנתמך בצורה טבעית בשרת חלונות הוא MS SQL, אם כי ניתן להריץ מסדי נתונים נוספים, דוגמת MS-Access או MySQL בסביבת שרת חלונות. חשוב לציין, כי על פי סטטיסטיקות משנת 2007, רק כ – 30% משרתי האינטרנט הם שרתי חלונות.
שרתים המריצים תוכנת שרת חלונות נחשבים פחות יציבים, שכן הם דורשים אתחול לעיתים תכופות יותר (משרתי לינוקס). בזמן האתחול - כל האתרים המאוחסנים על השרת אינם נגישים!

חיסרון נוסף הוא, שסוג זה של שרתים אינו מתאים לאתרים שאינם בנויים בשפות של מיקרוסופט.
עדכונים לתוכנה של מייקרוסופט אינם ניתנים בחינם, על כן, ניתן לצאת מנקודת הנחה כי בעלי השרתים לא תמיד יעדכנו את התוכנה (דבר הכרוך בהוצאה כספית בלתי מבוטלת עבורם). לעומת שרתי הלינוקס, המבוססים על תוכנת קוד פתוח, שהעדכונים שלה חינמיים.

שרת לינוקס

בעבר, החלופה היחידה לשרת חלונות היתה שרת יוניקס (תוכנת ההמשך של ה – DOS, עם ממשק טקסטואלי). אולם כיום, שרת חלופי לשרת איחסון בסביבת חלונות הינו שרת המריץ תוכנת שרת עם הפצה של לינוקס. לינוקס היא תוכנת קוד פתוח, חינמית, המפותחת על ידי קהילה של מפתחים וניתנת לעיצוב, שינוי ופיתוח על ידי כל משתמש. בשל העובדה כי לינוקס היא תוכנת קוד פתוח, היא נחשבת יציבה יותר, אמינה יותר, מתקדמת יותר וללא ספק – זולה יותר.

מבחינת שפות צד שרת, לינוקס תהיה הבחירה הטבעית באם אתר האינטרנט משתמש בקוד צד שרת בשפת PHP. מסד נתונים שנהוג להשתמש בו על שרתי לינוקס הוא MySql, שהינו חינמי. מבחינת היקף השימוש בסוגי שרתים שונים, ניתן בהחלט לומר כי לינוקס היא תכנת השרת הפופולארית, וכ – 70% מהשרתים מריצים תוכנת שרת מבית לינוקס.

המלצה

חברת אינטרויז'ן, מקבוצת אינטרספייס, הינה מהחלוצות והותיקות שבחברות איחסון שרתי אינטרנט בארץ. אנו באינטרויז'ן מאמינים וממליצים על איחסון אתרי אינטרנט על גבי שרתי לינוקס, מהסיבות שפורטו במאמר זה.

לקריאה נוספת: המדריך המלא לבחירת שרתים ייעודיים.

לפרטים נוספים על שרת יעודי צלצל 073-222-4444 או מלא טופס התענינות.

Dedicated Server
שרת יעודי